Το Νησί

Ξυπνάς το πρωί, νοικιάζεις ένα ποδήλατο, βολτάρεις στους ειδικά διαμορφωμένους ποδηλατόδρομους, περιπλανιέσαι ανέμελος στο λιμάνι, ξαποσταίνεις κάτω από τον πλάτανο του Ιπποκράτη, συνεχίζεις έπειτα για το μυθικό Ασκληπιείο και καταλήγεις να βουτάς σε ιαματικές πηγές. Η Κως, το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμιακά νησί των Δωδεκανήσων, με τριάντα πέντε χιλιάδες περίπου μόνιμους κατοίκους, είναι ο τόπος των αρμονικών συνθέσεων. Τουριστική και ταυτόχρονα παραδοσιακή, κοσμοπολίτισσα μα και συνάμα κλειστή, είναι σπαρμένη με αμέτρητες αρχαιότητες και αμμουδερές ακτές. Με ακτογραμμή που ξεπερνά τα εκατό χιλιόμετρα είναι πολύ δύσκολο να μην βρεις παραλία που να σου αρέσει!

Αναγνωρισμένη ως το νησί του Ιπποκράτη, τον πατέρα της ιατρικής, προσφέρει πληθώρα διαφορετικών δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες, όπως καταδύσεις, εξορμήσεις με ποδήλατο, περιηγήσεις στους ορεινούς οικισμούς, ξεναγήσεις σε οινοποιεία, εξερευνήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και πολύ ενδιαφέρουσες γαστρονομικές αποδράσεις. Ευρέως γνωστή για τα θρυλικά μπαρ και την έντονη νυχτερινή ζωή των προηγούμενων δεκαετιών, η Κως αναπτύσσει σταδιακά ένα σύνθετο τουριστικό προϊόν και εξελίσσεται σε έναν ελκυστικό προορισμό για όλο το χρόνο.

Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της ταυτότητάς της διαδραματίζει τα τελευταία χρόνια η συντονισμένη στροφή κατοίκων, ξενοδόχων και επιχειρηματιών στη ντόπια παραγωγή και κουζίνα. Κρασί, μέλι, λάδι, κρέας, φρούτα, μυρωδικά και λαχανικά όχι μόνο διασώζουν την αυθεντική γεύση των παραδοσιακών συνταγών, αλλά εμπλουτίζουν σημαντικά και το διαιτολόγιο των χιλιάδων επισκεπτών. Μάλιστα, το ξακουστό γλυκό «ντοματάκι», βελτιωμένο και ποιοτικότερο, εξακολουθεί να γεμίζει τις βαλίτσες της επιστροφής.

Απευθείας κράτηση Κλείστε στην καλύτερη τιμή