Το Ξενοδοχείο

Kos Aktis Art Hotel

Ανοιχτό όλο το χρόνο, χτισμένο σε προνομιακό σημείο στο κέντρο της πόλης ακριβώς μπροστά στη θάλασσα και με όλα του τα δωμάτια να έχουν μαγευτική θέα στο νερό, το ξενοδοχείο «Kos Aktis» αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη. Για το ζευγάρι που ψάχνει μια διήμερη απόδραση το χειμώνα, για εκείνον που περιοδεύει με τη δουλειά του κι αναζητά ένα μέρος να ξαποστάσει, για τον ποδηλάτη που εξερευνεί νέα μέρη πάνω σε δύο τροχούς, για όλους που επιθυμούν να γευτούν έστω για μια φορά την αυθεντική εμπειρία της αρχαίας ελληνικής φιλοξενίας. Από το 2005 που ξεκίνησε να λειτουργεί μέχρι σήμερα παραμένει αγαπημένο μέρος των ανθρώπων που λατρεύουν την καθημερινή επαφή με τη θάλασσα.

Τα τριάντα έξι δωμάτια και οι έξι σουίτες του, που είναι ισάριθμα χωρισμένα σε τρεις ορόφους, έχουν θέα στην Αλικαρνασσό, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά σύνορα. Την ημέρα, στο ευρύχωρο μπαλκόνι, ο ταξιδιώτης χαίρεται τα παιχνίδια του ήλιου με τα χρώματα στον ουρανό, ενώ το βράδυ βυθίζεται στη σιωπή της νύχτας και χαζεύει τα αστέρια. Αν έχει πανσέληνο, θα δει το φεγγάρι να καθρεφτίζεται στο ατάραχο, σκούρο μπλε της θάλασσας. Αριστερά του «Kos Aktis» στέκει αγέρωχο από το 1927 το παλαιότερο ξενοδοχείο του νησιού, το «Albergo Gelsomino», δεξιά απλώνεται ο ποδηλατόδρομος με τους φοίνικες που οδηγεί στη μαρίνα του νησιού κι από την εσωτερική πλευρά, απέναντι από την κεντρική είσοδο, δεσπόζει ο αιωνόβιος φίκος στο πάρκο της Βασιλέως Γεωργίου.

Γενικότερα, το στοιχείο που χαρακτηρίζει την κατασκευή του ξενοδοχείου είναι αναμφίβολα το γυαλί. Οι ενιαίες τζαμαρίες των διαδρόμων και των δωματίων το κάνουν απόλυτα διαμπερές κι επιτρέπουν τη φυσική επικοινωνία του κτιρίου με τους περιβάλλοντες χώρους. Το παχύ γυαλί στα μπαλκόνια μετατρέπει τα εξωτερικά χωρίσματα των δωματίων σε στοιχισμένους καμβάδες, όπου ο ουρανός αντανακλάται κάθε φορά με διαφορετικούς χρωματισμούς. Από μακριά, μοιάζουν με αιωρούμενoυς πίνακες ζωγραφικής. Τέλος, στο ισόγειο του κτιρίου, οι συρόμενες γυάλινες πόρτες στο bar-restaurant «Η2Ο», δίνουν στους θαμώνες την αίσθηση ότι τα τραπέζια βγαίνουν μέσα από τη θάλασσα. Με άλλα λόγια, όπου κι αν σταθεί ο ταξιδιώτης μέσα στο ξενοδοχείο, έχει τη δυνατότητα είτε να έρθει σε οπτική επαφή με το υγρό στοιχείο είτε να παρατηρήσει τα διάφορα ερεθίσματα εκτός κτιρίου.

Αυτός άλλωστε ήταν κι ο αρχικός στόχος. Να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα στους χώρους του ξενοδοχείου οι δυναμικές εικόνες που γεννιούνται κάθε στιγμή από το συνδυασμό της κίνησης του νερού και της εναλλαγής της έντασης του φωτός. Έτσι, ο ταξιδιώτης νιώθει διαρκώς ότι το περιβάλλον του αλλάζει, αν κι αυτό στην πραγματικότητα μένει ακίνητο.

Απευθείας κράτηση Κλείστε στην καλύτερη τιμή